marți, 28 iunie 2011

Read You

Am nevoie de un abuz, de o diversitate a gandurilor tale si de un moment prielnic pentru a-ti impiedica agoniile straine sa-ti patrunda in minte , te seaca de gesturi deschise si de plans. De ce citesti carti care ma cuprind pe mine? Gesticulezi pareri si deschizi ferestre cu "noi eram".. moravuri anulate, curse prin peretii incaperilor aflate la orizont, perpendicular trase pe suprafata ta, fericite moravuri disperate de lumina, ucise in trei atomi, scrise in carti de sexe diferite, publicate pe fetele stinselor lumanari ce suspinau odata cu ochii celui ce citea torturi in amurg si gasea amuzant un lastar de mar. Dormi cuprins de miezul noptii, jalnic strans intre bratele prelungi ale norilor, ocazii de crima si refren frant in versuri, fara maniere, mai aproape de cuprinsul povestii.
Priveste euforic golul si pustiul cuvantului Singur, prefa-te ca inseli mizerabil un cuvant rostit de mare, sopteste falsitati necuvantatoarelor credule si stabileste un fundal al rasului, defunct..Din vina ta, picura printre virgule seceta frumoaselor culori, unite si despartite de logica profunda a adunarilor meschine din fata propozitiilor, salutate de la geam prin treceri de mana prin par, ce de virgule certate de vremea de afara.
Care este diferenta dintre virgula povestii mele si tine? Statuia miscatoare care te defineste infrunta eternul punct pe care virgula isi odihneste caracterul.. Iar incepi sa te inconjori de persoane la plural, fara igiena si fara urme de pantofi pe bulevard.. De cate vieti ai nevoie sa iti traiesti declinul?De vieti reintoarse, de vieti abatute fara putere de apus, sau doar de vieti incalzite la flacara iubirii, imprumutand finitul din infinit.
Dragostea din tine este nemarginita sau se masoara cu ajutorul matematicii?Daca te compui din cifre risti sa te pierzi prin mintea geniilor, sa devii experimentul lor si al teoriilor surescitate.Intri in coma prin cuvintele literaturii si iar te legi de istoria nemuririi fiintei tale ce atarna de pragul usii. Putin spus "ai incetat sa existi" .. cel putin in tangoul frazelor de mai sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu