sâmbătă, 21 mai 2011

din " muzica cuvintelor pavate in pasii lor"

S-au schimbat culorile anonimilor de pe terasele franceze, cautand aceleasi gusturi vagi de casmir inodat cu fire de scortisoara. S-a cutremurat intreaga atmosfera interbelica ce sufoca cotidianul sau poate imaginatia joaca piese de teatru pe campurile mele vizuale. Pot sa caut acelasi arbust solitar invelit cu o mantie de flori ce cauta nemarginitul parfum sau poate caut o idee  ce imi etaleaza gusturi ipocrite.
Cand vorbim de lalele timpurii vorbim de aceleasi momente, loc de idila cu rezonante amintind sunetele lemnului pur, ne amintim de formele elegante ale romanelor ce le citeam privind spre imaginile insufletite  de calatori latini cu simboluri frantuzesti.A innebunit natura la suflul pacii abundent si sincer, acoperit cu arome "sentimentale" sau aer suflat de bestii turbate prea-pline de ele. Am inceput sa ador statuile sparte de picaturile de ploaie ce cad constant in acelasi loc, stropi ce imbata iarba, prefacand-o in amantele narciselor, poate ador si bordurile de trandafiri ametitori sau ametiti de frunzisul fermecator ce strabate trotuarul plin de pulbere.
In vis, se deslusesc expozitii de crini fermecatori si punctuali, apasati de o incarcatura benefic-banala .. atrag privire oamenilor distinsi sau poate mediocrii sporind lacomia sezonului.
Grav mai stau in penumbra sufletele fara teama , care in spasmele dorintei arunca flacari si inunda cerul cu lastari de pruni, veseli , curiosi si proaspat pierduti prin fantezie. Criza aleelor patate cu vin, scurs din struguri adolescenti , capata o seriozitate malefica si da substanta paletei cromatice , ce insoteste culoarea eternului scurs pe aripile unei vietati, ademenite de mirosul acru-amar ce strabate locul.
S-a pierdut incarcatura pariziana, s-au pierdut si ideile nascute din poeme sau povesti pe cale sa fie inventate... s-a pierdut amurgul printre zori de zi si parfumul printre duhori de matase arsa.
Mi-am pierdut ideile, asa ca inchei.
............

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu