miercuri, 18 mai 2011

mazgalit din "a doua stea la stanga"

Se mai intampla sa confundam nuante de verde cu sidefiu-cristal si sa ne scurgem ochii dupa sclipiri amagitoare de licurici nervosi, ce cutreiera campurile imaginatiei noastre, zburda peste patimi si topaie prin lanurile de margaritar.
Avem impresia ca minutele masurate si prinse de crengile nucilor si ale artarilor sunt mai scurte decat libertatea opiniei. Intr-un bazar suferind , ne cumparam idei si imprumutam carti despre dimineti-pierdute-aiurea, gesturi sacre ne intrupeaza si ne alunga din infinita noastra galaxie sufleteasca, amare ganduri si opinii indraznete ce colinda printre buze. Colindam si noi printre amantii tai cu parul castaniu si parul rebel batut de vant, asternem verbe peste substantive si dormim pe patura gramaticala cu nuante de adjectiv.... dar aveam uneori impresia ca fericirea apasatoare se datoreaza dorintei, inutilului, incantatorului si grotescului. Insiruirile perfide, dezastre aeriene iesite la o promenada inconjurata de arbori goi, trasati de orbi si pictati de filozofi incruntati cu ochelarii mai jos de ochi.
Uneori ne bem nervii din pocale pentru sampanie, ne iubim faima inexistenta la care speram dezamagiti. Amurgul dintre tu si eu, dintre ei si noi, se fractioneaza si din ruptura ies scantei albastre de peruzea, gloante-surpriza si flacari comice cu caracter dramatic.
Putem pluti pe pleoapa vazduhului si aduna ciresi din nori, ne asurzim ascultand orchestre  vaste de muzicanti
ambulanti... Din zori rasar doar stele si bucati de gheata perpendiculare, ascunse sub masti de bronz vopsite si ne lasam purtati de fluturi fara picioare pe meleagurile Austriei , incantator de simplu.
De azi imi dau demisia din "noi" si am sa devin eu, de azi am sa citesc carti inventive, despre limbaj ambiguu si despre "cum sa faci fata ratiunii".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu