miercuri, 27 aprilie 2011

pe sub epiderma

Sub pielea ei zaceau neatinse zeci de mii de simturi bine organizate in trupe care aveau ca scop cutreierarea intregului tinut misterios si bogat in valuri.sentimentale. Un ocol al trupului in 80  de zile.. ocolind prioritatile si imbatandu-se cu sclipirea sangelui in care se scaldau. Sub pielea ei rasareau radacini de panglici cusute in tesut din care coborau lacrimi , picurate din topirea ghetii sufletului.
Visez la singurul Univers alaturi de minciuni si dezamagiri , de care nu o sa am parte oricum, pentru ca doar visez. Frigul iernii amintea de duhurile salbatice care iti intra in respiratie si se prefac in aburi , fantome ce sar din corp in timp , in mine sau in cel de langa. Am obosit sa iti cutreier parul des si legat in codite impletite, asemanatoare graului..am obosit sa iti numar si clipirile . Sticla sparta se iveste in ochii tai, acoperita de jaluzele maro ce iti impiedica uitarea . Mai putin, tot mai putin... ajungi sa te prefaci in cenusa de culoarea absintului, abandonata in santurile de care te fereai sa cazi cand erai in culmea fericirii. Grave cercuri ti se ivesc pe fata, zi afurisita de frig temperat, cu caldura ce loveste miseleste chipul.
Gust de tiramisu reiese din gura ta, atunci cand este desfatata cu alta gura mai putin aromata... cred ca doar mai dulce.
Cine te-a invatat sa descui cuferele amintirilor tuturor? Esti cumva altcineva ...alta persoana pe care nu o mai cunosc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu